Vrije School Haverlo

Logistiek onderhoud

 • 2de en 3de jaar: Basis logistiek onderhoud
 • 4de en 5de jaar: Logistiek assistent in de zorg
 • ABO: Logistiek assistent in de zorg

Je leert in deze opleiding heel wat zaken die te maken hebben met het leven in en rond een woonzorgcentum. Dat gaat dan over huishoudelijke taken uitvoeren zoals onderhoudstaken, koken, wassen, strijken en sorteren van afval. De maaltijden voorbereiden, opdienen en afruimen. Helpen bij het tillen, verplaatsen en vervoeren van zorgbehoevenden. Maar ook animatieactiviteiten ondersteunen, materialen aanvullen en vervoeren.
Er gaat veel aandacht naar goede attitudes, sociale vaardigheden en een duidelijke communicatie met zorgvragers.
Ben jij graag bezig met huishoudelijke taken en draag je graag zorg voor mensen? Dan is de opleiding basis logistiek onderhoud zeker iets voor jou!

Na de opleidingsfase die 2 jaar duurt, start je met de kwalificatiefase in de opleiding logistiek assistent in de zorg.

Na het slagen in de opleiding ontvang je je getuigschrift.

Nu zijn er verschillende mogelijkheden:

 1. Je kan een aanvullend ABO jaar volgen waarin je per week 2 dagen naar school komt en 3 dagen ervaring opdoet op je werkplek. Na het slagen heb je naast die ervaring ook een getuigschrift ABO op zak.
 2. Er is ook de mogelijkheid om een extra kwalificatie te behalen in een andere opleiding naar keuze. De klassenraad zal je hierin advies verlenen en zal beslissen in welk jaar (4de of 5de) je kan starten.
 3. Of je gaat bijvoorbeeld aan het werk…
 • in een woonzorgcentum
 • in een ziekenhuis
 • als poetshulp of huishoudhulp

Wist je dat…

 • Onze leerlingen van het 4de en het 5de jaar gaan wekelijks een halve of een volledige dag naar een woonzorgcentrum om ervaring op te doen. Ze werken daar mee met het personeel van het woonzorgcentrum. Ze maken de bedden op, helpen mee bij het maaltijdgebeuren en helpen bij de activiteiten voor de bewoners.
 • Er is ook elk jaar een spetterende playbackshow die door de leerlingen van het vijfde jaar voorbereid en uitgevoerd wordt. Dat is een evenement waar de bewoners altijd enthousiast naar uitkijken.

.