Vrije School Haverlo

Basis Horeca

In de opleiding basis horeca leer je om voedsel te bereiden tot een smaakvolle maaltijd. Hier komen heel wat technieken aan bod. Snijtechnieken en ook kooktechnieken zoals stomen, koken, stoven of braden. Om de voedselveiligheid te garanderen staat de aandacht voor persoonlijke hygiƫne en onderhoud centraal. Je leert ook werken met toestellen die typisch zijn voor een grootkeuken. Alles is er veel groter dan in je keuken thuis. In de grootkeuken werk je in teamverband.

De opleidingsfase duurt 2 jaar. Daarna kan je doorstromen naar de kwalificatiefase waar je kan kiezen tussen volgende opleidingen:

  • keukenmedewerker
  • medewerker fastfood
  • medewerker kamerdienst
  • medewerker spoelkeuken

Later kan je bijvoorbeeld aan de slag in…

  • een ziekenhuis, een rusthuis of een andere zorginstelling waar men maaltijden in een grootkeuken klaarmaakt
  • de horeca, een broodjeszaak, een feestzaal of bij een traiteur

Wist je dat…

  • In onze grootkeuken worden er dagelijks warme maaltijden gemaakt voor 3 scholen. Voorbereiding, tempo en organisatie worden dus elke dag opnieuw ingeoefend.
  • Elke dag gaat er ook een grote hoeveelheid belegde broodjes de deur uit. Ze worden stuk voor stuk door leerlingen klaargemaakt.